Responsive?

Wat is Responsive Web Design?

Feitelijk houdt de term in: dat de website is gemaakt, waarin de lay-out zichzelf flexibel aan weet te passen aan de kijkomgeving. Als gevolg hiervan kunnen gebruikers in een breed scala van apparaten en browsers toegang tot één enkele bron van inhoud (de website) hebben, zodat deze gemakkelijk te lezen is en navigeren eenvoudig wordt door een minimum aan resizing, panning en scrollen. Met speciale code wordt de website automatisch aangepast aan het gebruikte scherm formaat, denk aan bijvoorbeeld via een smartphone of een tablet. Dit zal zorgen voor een optimale ervaring voor je bezoekers, op elk apparaat.

Waarom Responsive Design?

Kostenbesparing

Veel organisaties zien op tegen de hoge investeringen om op meerdere platformen aanwezig te zijn. Responsive design is een mogelijke oplossing voor dit dilemma. Build once, show many! Door deze techniek in te zetten hoeft er dus géén geen losse mobiele site ontwikkeld te worden. Dit bespaart dus in de kosten en zorgt er voor dat slechts één website onderhouden hoeft te worden.

Markt

In 2013 zullen waarschijnlijk meer mensen op het internet surfen met mobiele apparaten dan met desktop computers (onderzoek van Morgan Stanley). Je website zal dan ook bekeken worden op beeldschermen van allerlei verschillende formaten.

Oordeel

De bezoekers van je website besluiten in slechts een paar seconden of deze voor hen interessant is of niet. Uit onderzoek blijkt tevens dat bijna 50% van de bezoekers aan een website de vormgeving als één van de belangrijkste onderdelen daarvan zien.